Kúpiť korčule na ľad – e-shop

Sprievodca výberom
korčúľ


Korčule na ľad  >  Na akých korčuliach hrajú profesionálni hokejisti?

Na akých korčuliach hrajú profesionálni hokejisti?

V Európe vrcholí hokejová sezóna, v zámorí začalo play-off NHL a blíži sa majstrovstvá sveta, kde si dajú zraz najlepšie tímy sveta. Na akých korčuliach budú lietať po ľade?

Česi stále čakajú na vyjadrenie najväčšej hrajúce legendy a stále najlepšieho Čecha v bodovaní NHL. Jaromír Jágr používa korčule Bauer a je o ňom známe, že si veľa potrpia na precízne nabrúsené nože, ktoré mu pomáhajú v jeho povestných kľučkách. Jágr ešte pred pár rokmi jazdil na korčuliach Graf, ale teraz už používa "bauerky".

V NHL vedie značka Bauer

V najslávnejšej súťaži sveta hrá prím práve značka Bauer. Zimné korčule Bauer kúpite aj v slovenských e-shopoch a nemusí byť tak drahé, kúpite je orientačne od 2 500 Sk.

Spoločnosť Bauer bola založená v roku 1927 v Kanade. Z českých top hráčov v nich korčúľ treba David Krejčí, alebo brankár Tomáš Vokoun. Na svojom webe sa Bauer pýši 71 percentným zastúpením medzi hráčmi v sezóne 2012/13. V tejto sezóne navyše používala hokejky Bauer rovno štvorica z piatich najlepších strelcov vrátane Alexa Ovečkina, alebo Steva Stamkosa.

Tohtoročnými tvárami značky sú Kanaďan Jonathan Toews, švédsky brankár Henrik Lundqvist, ostrostrelci Patrick Kane a už spomínaný Rus Ovečkin. Na olympiáde sa predstavil vo výstroji Bauer aj Aleš Hemský.

Ďalej sa používajú značky Eston, alebo Graf. Avšak rad hokejistov nemá sériové modely, ale na mieru upravené korčule a hokejky.

Zdieľajte článok



Odporúčame korčule na ľad






Ďalšie novinky

Kam vyraziť v lete na ľad?

Chýba vám aj v lete korčuľovanie na ľade? Môžete vyraziť na zimné štadióny. Ktoré majú otvorené celoročne?

všetky novinky